17-06-2011

Pinsetur / Pinksterwandeling

Na regen komt zonneschijn..... en dat klopte ook, want na de overvloedige regen met overstromingen, steen- en landverschuivingen e.d. waren de beide pinksterdagen, zonnig en warm. En dat mooie weer namen we waar, om eindelijk weer eens een lange tur te maken met de honden. We reden eerst door Vidalen naar Goplerudhytta, waar we de auto parkeerden. Vandaar liepen we de richting de Sandvasskollen. Eerst door een moerasgedeelte, maar daarna was 't weer eens ouderwets zweten, omdat het pad eigenlijk alleen maar stijgt. Natuurlijk hebben we water bij ons voor ons en Jack en Poppy, maar door regen van de dag ervoor, stroomde er nog genoeg water langs 't pad om hun dorst te lessen en even door het koude water te lopen.
Uiteindelijk komen we boven de boomgrens en al snel krijgen we de mooie uitzichten om ons heen. Boven ons zien we het steenmannetje van de top van de 965 mtr. hoge Sandvasskollen. Een bescheiden bergje, maar wel eentje met een grandioos uitzicht.

We naderen de boomgrens en Jack en Poppy hebben 't ook weer erg naar de zin.


Uitzicht op Vidalen en in de verte een deel van Hedalen.
Op de top blaast een verkoelend windje.


Het mooie uitzicht op Sandvassvatnet meer en in de verte ligt o.a. de Høgfjell.


Uitzicht op Storrustefjellet og Sørbølfjellet.
Op de top genoten we van 't mooie uitzicht.
På toppen!
Op de terugweg maakten we nog even korte stop bij een beek, om op te frissen en de dorst te lessen.



Toen we in de namiddag weer thuis kwamen konden we nog even languit in de zon liggen met een glas pastis med ijs.
De tweede pinksterdag gingen we weer eens aan 't werk, want het was hoognodig om wat aan de tuin te doen. Gras knippen, onkruid wieden enz. enz. en daarna onderuit uitrusten van 't werk.
Zomer in de tuin!
Noorse zomernachten zijn nu lang. Maar eigenlijk kan je niet meer spreken van nacht, want het wordt niet meer donker. Deze foto is gemaakt om 1.15 en het zo is het op z'n donkerst.
Over een kleine week is het Sankthansaften, de langste dag......

2 opmerkingen:

Fiona Zondervan, Beeldhouwer zei

Wauw mooie vergezichten!
Wij waren dat weekend op het Wad, ook heerlijk ruimtelijk!
X F

Franke zei

Mooie foto's