25-06-2008

Wat er vooraf ging...........

Eindelijk gaat het gebeuren. We gaan per 1 september naar Noorwegen. Ik zal even beginnen met een beetje voorgeschiedenis.
Zo'n drie jaar geleden kwam bij ons het idee om naar Noorwegen te gaan om een Bed&Breakfast te beginnen. Na enige bezoekjes aan Noorwegen zonder concrete resultaten, lieten we dat idee een beetje los. Hebben nog even met de gedachte gespeeld om naar Frankrijk te gaan, maar dat bleek niet voor ons te zijn weggelegd. Scandinavië en speciaal Noorwegen bleef toch in ons achterhoofd broeien. Noorwegen kwam weer helemaal boven toen ik werd uitgenodigd op het Koninklijk paleis in Oslo voor een sollicitatiegesprek op 1 februari dit jaar. Vier uur babbelen én een koninklijke lunch bleek toch niet voldoende om mij als hoftuinman aan te stellen. In die periode kregen we ook te horen dat Hans en Nicolette van de noorse les binnenkort naar het Noorse Steigen gingen verhuizen. Dat was voor mij/ons de aanleiding om een plan te maken. Met een aantal doelstellingen zouden we actief de noorse markt opgaan. Eerst moest ons huis in verkoopbare staat worden gebracht. Tussentijds bleef vooral Olaf solliciteren op vacatures. Met Pasen ging het huis in de verkoop en moest natuurlijk ook de familie en vrienden geïnformeerd worden over onze plannen voor Noorwegen. Iedereen was natuurlijk toch erg verrast, vooral omdat we nog geen werk en huis hadden in Noorwegen.
Maar tot onze verbazing bood zich al na twee maanden een koper voor het huis aan. In diezelfde periode zien wij op de site van www.norsk.nl een leuk kafe staan en toen wij contact opnamen met Janet Roelofs van norsk vroeg zij direct of wij misschien het Solstad kafe hadden gezien op de site. Zij vond het erg bij ons passen. Toen ging ons noorse balletje écht rollen. De dagen daarna volgde er een intensief e-mailcontact met Janet en de eigenaar van het te huren kafé. Een verhuizer werd benaderd en natuurlijk moesten onze hondenkinderen helemaal volgens de noorse wetten ingeënt en getest worden op rabiës. Olaf ruilde zijn Amsterdamse stadsfiets in voor een mooie fiets die bestand is om op de noorse wegen te rijden en mijn ATB wordt binnenkort norwayproof gemaakt. Dan wordt er een afspraak gemaakt om naar Noorwegen te gaan om het kafé te bekijken en om diverse mensen te spreken.

1 opmerking:

Unknown zei

Hallo Olaf&Rudy en Niet te vergeten de hondenkinderen,Wat een ontzettend leuk verslag had al het eenen ander gehoord en hele mooie foto's gezien.We vinden het een hele groote uitdaging die jullie doen maar zeker besteed aan jullie allebij heel ondernemend de eerste stappen zijn gezet met goed succes.wat we jullie wensen is heeeeel veel succes!!Tot 24 Aug 2008.En wij komen zeker in 2009 naar NOORWEGEN.Veel liefs Eric&Esmeralda