29-09-2008

Høsten begynner / De Herfst begint

De herfst is begonnen en daarom mogen wij nu elke dag genieten van het waanzinnig mooie kleurenschouwspel wat zich hier voltrekt. De berken worden goudgeel, de lijsterbessen oranjerood, de Noorse esdoorn geeloranje en de bosbessen roodoranje en daartussen de altijdgroene dennen en sparren. De foto's zijn om en rond het kafé, Bautahaugen en ons
huis genomen.



Het is een feest als je ergens naartoe moet rijden, want de mooiste plaatjes trekken aan je voorbij.



Dat rijden doen we in onze nieuwe Noorse bolide. Nou... zo nieuw is ie ook weer niet. Reden we een paar weken geleden enkele keren een paar uur, om naar de zoveelste auto te kijken, blijkt er in Nes i Ådal (slechts een klein half uurtje van huis) een leuke witte Mitsubishi 4x4 spacewagon te koop te staan. Anderhalf week geleden hebben we 'm opgehaald en werd de auto van binnen en buiten door Jack en Poppy geïnspecteerd.
We moesten alleen de auto nog omregistreren bij Vegvesen (zeg maar het Noorse RDW). Dit omregistreren én verzekeren duurde zowat de hele dag. Vanwege de taalbarriëre reden we weer van hot naar her in Fagernes; iets wat binnen 1 uurtje geregeld had kon worden. Maar goed de auto staat nu op onze naam en is verzekerd. We hebben er al het nodige mee gereden, want zo gingen we al 2 x naar Ikea bij Oslo. Een kleine fortuin uitgegeven aan lampen, prullaria en keukenbenodigdheden. Allemaal voor het kafé. We zijn de afgelopen periode flink bezig geweest met schilderen, opruimen, schoonmaken en Olaf met decoreren. Ik heb de buitenboel zoals het terras en parkeerplaats met onze bosmaaier schoongemaakt. Dit klusje duurde 2 dagen!!! Maar het terras en de beplanting ziet er picobello uit voor de opening op 4 oktober. Olaf is bezig met de laatste hand aan het interieur. De bestelling voor goederen (eten/drank e.d.) is de deur uit en hopelijk gaat dit goed. Op mijn verjaardag hebben we gewoon geklust in het kafé en alleen 's avonds hebben we met een lekkere Cremant de Bordeaux én een mooie Bordeauxwijn mijn 47e verjaardag gevierd. Ik had voor deze ,,speciale" dag een gerecht gemaakt wat de Noren ook in deze tijd eten: Fårikål. Een stoofpot van lamsvlees, witte kool, wortelen en aardappelen. Het smaakte erg lekker want de grote stoofpan was schoon op!
Via onze huisbaas Kundan kennen we Sigrid, die voor ons een prachtig logo heeft ontworpen. We wilden iets nieuws en verfrissends en niet het typische Noorse boerenstijltje. De stijl moet ook de stijl van het kafé uitstralen. Fris, nieuw, gedurfd, eenvoudig, maar ook met een knipoog naar het traditionele verleden van Hedalen en Vassfaret. Zij is erin geslaagd om, samen met ons, dit prachtige logo te ontwerpen. Iedereen in Hedalen en bekenden van ons daarbuiten krijgen een uitnodiging. Er komen posters te hangen bij de hyttegrender, gemeentehuis, supermarkten e.d. En er staat al een aankondiging op http://www.hedalen.no/ van de opening en komende week komt er ook een artikel over ons en het kafé op deze site, dus hou het in de gaten.

1 opmerking:

Fiona Zondervan, Beeldhouwer zei

Jeetje wat een mooie plaatjes, laat die nog maar even zo blijven tot ik kom!
En trouwens nog gefeliciteerd Ruud!
tot snel, liefs Fiona