28-07-2008

Vakantietijd

Er zijn al weer 2 weken voorbij gegaan sinds we in Noorwegen geweest zijn. We hebben onze inklaringformulieren voor de Noorse douane naar de verhuizer verstuurd maar voor de rest is er sindsdien eigenlijk weinig gebeurd. Soms is het erg frustie als je de zoveelste autoreply als antwoord op je email krijgt. Want we zullen het weten…… heel Noorwegen is met vakantie. En áls er iemand is, kan diegene natuurlijk geen antwoord/informatie geven en worden we doorverwezen naar de persoon die met vakantie is. Gelukkig zijn er ook Noren die vroeg op vakantie gaan en dus eerder terugkomen. Dus zijn we ook heel blij dat onze meneer van de bank weer op z’n werkplek is. Dankzij die meneer hebben we gisteren (29-7) onze D-nummers doorgekregen. Ons voorlopig persoonsnummer is erg belangrijk omdat we nu weer een aantal dingen kunnen regelen. Ik heb dan ook direkt het registratieformulier ingevuld voor de Brønnøysundregistrene, oftewel de Noorse Kamer van Koophandel, want we gaan met het runnen van het kafé, een eigen bedrijf starten. Olaf en ik zijn wel van mening geweest dat met de nieuwe start van het kafe er ook een nieuwe naam moet komen. Niet dat er iets mis is met de oude naam Solstad Kafé, maar we denken dat de nieuwe naam markttechnisch beter is, omdat de naam gelinkt wordt met het nabijgelegen natuurgebied. De naam van ons kafé zal zijn:
Vassfar Kafé
Het hele gebouw heet overigens al Vassfartunet. De naam Vassfar komt van Vassfaret het nabijgelegen gebied en betekend zoiets als waterloop. Vassfaret is het dal dat tussen de Valdres en het Hallingdal. Ook de grens van de fylke(provincie) Oppland en Buskerud loopt dwars door het Vassfaret. In het het dal liggen een aantal meren en rivieren die eeuwenlang gebruikt werden als waterloop voor de boomstammen, die zo van hoger gelegen gebieden naar beneden werden getransporteerd. Het Vassfaret speelde in de 2e WO een belangrijke rol omdat het een basis was van het Noorse verzet. De bergen rond Vassfaret was het meest gebruikte droppinggebied van goederen voor het Noorse verzet vanuit Engeland. Nog steeds vindt men droppingcontainers en andere overblijfselen in de dichte bossen.
Vassfaret is beschermd gebied en er leven veel ,,gevaarlijke”beestjes. Er zijn nog steeds sporen van beren en wolven, maar de veelvraat, linx, das, vos, eland, edelherten, koningsarend komen veel meer voor. Straks komen daar ook nog eens 2 ,,gevaarlijke” viervoeters bij. Kortom een mooi gebied om te ontdekken, iets wat wij zeker zullen gaan doen.
Maar voor we zover zijn moeten we nog een boel regelen hier en zoals het er naar uitziet zal het wel weer op de laatste weken aankomen. We hebben overigens nog helemaal niet het gevoel dat we over een maand verhuizen. Misschien komt dat ook omdat we niks hoeven in te pakken. Op 29 augustus komt de verhuizer ’s morgens en zal op 1 dag, alles inpakken en inladen. Alleen zitten we een beetje in onze maag met de wijncollectie. Maar ook daar vinden we wel weer een oplossing voor……hopelijk.

Geen opmerkingen: